Språkkurser


Arabiska kulturinstitutet har språkkurser i arabiska. På så sätt lär du dig språket snabbt och får en inblick i den arabiska kulturen på köpet. Dessutom arbetar vi med flexibel undervisning, vilket betyder att du kan studera när det passar dig.


Våra lärare undervisar på både svenska och arabiska och är därmed även en källa till kunskap om arabisk kultur och samhälle.

arabiskakurser

Språkkurser

Arabiska är det största av de semitiska och afroaiatiska språken och ett av de fem största språken i världen. Arabiska talas av omkring 221 miljoner människor i världen. I Sverige finns det över 100 000 invånare med arabiska som modersmål. dessutom är det en av de sex officiella språken i FN.


Språket har influerat många andra, och vårt siffersystem kommer ursprungligen från arabiskan.

Det finns tre typer av arabiska: den moderna, standardiserade arabiskan (som används i tidningar och nyheter), den klassiska arabiskan och de dialektala varianterna.

Vi erbjuder språkkurser i standardiserade arabiska som modersmål till barn samt som alternativt språk för vuxna. Det finns också möjlighet att studera arabiska med det latinska alfabetet för de som bara är intresserade av att kunna tala och förstå.

Nu har vi några språkkurser. Ni får gärna kontakta oss med era förslag om andra tider som passar er.  Kursen ska ha mellan 6 - 8  deltagare.

Tillgängliga kurser

Kurs

Åldersgrupp

Avgift

Vuxna

1000:-

Vuxna

1000:-

Dialektal arabiska (privat) Kontakta oss

Vuxna

250:-/lek.

Arabiska kulturinstitutet

info@akiswe.se

Organisationsnummer: 802504-2907

Postadress:

Ystadsgatan 15

214 24, Malmö, Sverige

Besöksadress:

Olofsborgsgatan 2

213 61, Malmö, Sverige

2016 Copyright @ Arabiska Kulturinstitutet